februari 29, 2024

3 alternatieven voor ladders

ladder

Als je een klus op een bepaalde hoogte uit moet voeren is de ladder vaak je beste vriend. Er zijn immers altijd plaatsen of hoogtes waar je zonder verhoog niet aan geraakt. Niet iedereen heeft thuis echter een ladder staan. En zelfs al heb je er thuis eentje staan: een ladder is niet altijd de veiligste optie. Ervan vallen is snel gebeurd. Maar zijn er dan alternatieven? Absoluut en we zetten er hier even drie op een rij!

De kamersteiger

De meeste mensen kennen wel de stellingen die bij bouwwerken rond panden en domeinen verschijnen. Deze rolsteigers stellen de werkmannen in staat om veilig op hoogte te werken. Maar wist je dat je ook een kleiner alternatief hebt voor werken in en rond jouw woning? De kamersteiger zoals bijvoorbeeld de Altrex kamersteigers zijn in essentie mini versies van de gekende rolsteigers. Dat betekent dat je een platform hebt om op te staan dat in de hoogte verstelbaar is. In tegenstelling tot een ladder sta je dus altijd en immers stabiel en heb je de ruimte. Je vindt kamersteigers onder andere bij rolsteiger.net in een ruim aanbod aan maten en vormen. Goed om te weten is dat een kamersteiger door één persoon kan worden opgebouwd. Dit is bij rolsteigers anders.

Liften

Naast kamersteigers kan je voor klusjes thuis ook het principe van de lift gebruiken. Vandaag de dag zijn er tal van verstelbare werkliften op de markt die je voor werken in huis aan kunt kopen. Het principe bij deze werkliften is duidelijk: je staat op een beveiligd platform die omhoog en omlaag kan worden gebracht en is bevestigd aan een paal van een bepaalde hoogte. Het grote voordeel aan deze optie is de veiligheid en het gemak. De nadelen zijn natuurlijk de kostprijs en het feit dat dit niet de meest flexibele optie is.

Tal van alternatieven

Moet je niet al te hoog werken? Neem dan een stevige stoel. Is de klus in kwestie op hoogte schoonmaken, schoonspuiten of verven? Dan heb je op de markt tal van accessoires die de toestellen die je gebruikt toelaten om in de hoogte te werken. Denk bijvoorbeeld maar aan een telescoopborstel om mee te verven. Bekijk dan ook even de klus die je aan het doen bent en je vindt gegarandeerd nog alternatieven voor de ladder.