november 28, 2023

Belgische ondernemers winnen aan mobiliteit met een vast nummer op mobiel

mobiel

Zelfs met de exponentiële groei van moderne digitale communicatie platforms, blijft de handige dandy telefoon op de een of andere manier nog steeds de voorkeur van veel mensen genieten. Huistelefoons verslaan nog steeds mobiele telefoons en digitale communicatie als het gaat om betrouwbaarheid en signaalsterkte. Daarom verslaat het hebben van een bedrijfstelefoonnummer voor de klantenservice nog steeds e-mail en contacten via de sociale media.

Gelukkig hoef je niet langer fysieke lijnen in je kantoor te hebben om alleen maar telefoontjes te beantwoorden. Hoewel het beantwoorden van telefoontjes belangrijk is, heeft de technologie het tegenwoordig mogelijk gemaakt om virtuele telefoonnummers te hebben, wat een heel handige functie is. Laten we het daar in dit artikel meer over hebben.

Minder kans op gemiste oproepen

Met een vast nummer op mobiel zul je hoogstwaarschijnlijk nooit meer een oproep missen. Waarom? Het is eigenlijk eenvoudig. De oproep die virtuele telefoonnummers ontvangen wordt gerouteerd naar om het even welk toestel dat je ter beschikking hebt. Dit omvat je mobiele telefoon, bureautelefoon, en je laptop. Dus als er een belangrijk gesprek binnenkomt, wordt het doorgeschakeld naar het toestel waarvan je waarschijnlijk het eerst in staat bent te antwoorden.

Je kunt zelfs kiezen voor een doorschakeling van meerdere toestellen. Dit betekent dat oproepen die je op dat moment niet persoonlijk kunt aannemen, naar meerdere medewerkers kunnen worden doorgeschakeld. Dus wie op dat moment vrij is om het gesprek aan te nemen, kan dat doen. Dit betekent dat klanten en potentiële klanten niet langer verschillende telefoonnummers hoeven te proberen om maar iemand te bereiken. Daarmee wordt dat frustratiepunt weggenomen.

Stelt je in staat om meerdere telefoonnummers tegen een lagere prijs te krijgen

Het is een bekend feit dat virtuele telefoonnummers goedkoper te onderhouden zijn dan gewone. Bovendien betaal je, ongeacht het aantal nummers dat je koopt, slechts voor één verbinding. Dit betekent dat een abonnement op virtuele telefoonnummers eigenlijk geweldig is, vooral als je net begint.

Virtuele telefoonnummers zijn ook handig als je meerdere accounts moet aanmaken op apps als WhatsApp, Facebook of Tinder. SMS-man biedt virtuele telefoonnummers aan om online SMS te ontvangen en ze te gebruiken om de verificatie van je telefoonnummer te omzeilen en onbeperkt accounts aan te maken voor elke sociale media, toepassing of site.

Maar let er wel op dat, ook al is de telefoonrekening niet meer zo hoog, je wel een behoorlijk stevige internetverbinding moet houden. Anders kan het moeilijk voor je zijn om met je virtuele nummer gesprekken te blijven ontvangen en voeren.

Het is perfect voor maatwerk

Behalve kostenefficiëntie is misschien wel een van de beste voordelen van een virtueel telefoonnummer de vrijheid om aangepaste nummers te krijgen. Door aangepaste virtuele nummers kun je merkbekendheid genereren. Wat dan de transactie gemakkelijker en naadlozer maakt voor je klanten en je personeel. Dit is een handige eigenschap voor grote bedrijven, maar tegelijk voor kleine ondernemers die nog moeite hebben om op de markt te komen.

Maakt een soepeler opzet van werken op afstand mogelijk

Vóór 2020 was werken op afstand een optie waar (bijna) alleen start-ups en bedrijven van jonge, toekomstgerichte ondernemers gebruik van maakten. Het ontstaan van COVID-19 heeft echter wat licht geworpen op het belang van de mogelijkheid om een bedrijf offsite te runnen. Tegelijk daarmee ontstonden talrijke hulpmiddelen om bedrijfseigenaars, en hun werknemers, in staat te stellen hun taken en functies op afstand uit te oefenen.

Je werk-van-omdat-je-overal kit moet een virtueel telefoonnummer bevatten. Hoe vaak denk je dat de vaste lijn van je kantoor in de loop van de pandemie overging zonder dat iemand hem opnam? Die telefoontjes waren leads die in betalende bedrijven konden veranderen, als je een virtueel telefoonnummer had.

Uitgelicht voor bedrijven in Wallonië: Numéro fixe sur mobile

Gemakkelijk op te zetten en te gebruiken

Als je bang bent dat het instellen van externe telefoonnummers moeilijk is, staat je een aangename verrassing te wachten.

Je hoeft niet eens een andere sim of extra hardware te kopen om je mobiele telefoon aan te sluiten op een virtueel bedrijfsnummer. Het hele instelproces wordt door je aanbieder van virtuele telefoonnummers verzorgd als onderdeel van je abonnement.